Zal WhatsApp eindelijk een einde maken aan deze grote ergernis?

WhatsApp

Hoe snel kun jij typen en doe je dit ook zonder typo’s te maken? Tegenwoordig moet alles snel, sneller, snelst, maar dat zorgt er ook voor dat een typefoutje zo gemaakt is. Neem nou WhatsApp bijvoorbeeld: hoe vaak per dag maak jij hier een typefout? Eerlijk is eerlijk, je kunt het bericht natuurlijk verwijderen en opnieuw versturen, maar dat kost wel de nodige moeite. Het zou zomaar kunnen dat WhatsApp hier eindelijk verandering in brengt.

Bericht in WhatsApp bewerken

De website WABetaInfo laat weten dat WhatsApp zeer waarschijnlijk bezig is met een wel héle fijne functie: het bewerken van je tekstberichten. Deze website houdt alle vorderingen van WhatsApp nauwlettend in de gaten en zit er maar zelden naast met hun nieuws. Alhoewel… De website kondigde vijf jaar geleden al aan dat WhatsApp bezig is met het oplossen van het ‘probleem’. Tot op heden is deze functie er nog niet gekomen.

Toch lijkt het er sterk op dat hier nu wel verandering in gaat komen. In een bètaversie van WhatsApp voor Android is de functie ‘bewerk bericht’ eindelijk te zien. De verwachting is dan ook dat deze functie binnenkort ook voor iOS en de desktop versie beschikbaar zal zijn. Dat betekent dat je straks berichtjes ná het versturen nog kunt aanpassen. Handig!

Overigens laat WABetaInfo ook weten dat de kans groot is dat WhatsApp geen bewerkingsgeschiedenis zal laten zien. Dus stuur jij per ongeluk een berichtje naar iemand waar dit niet voor bedoeld was? Dan kun je binnenkort twee dingen doen: heel snel het bericht verwijderen – en daarna nog (een soort van) uitleg geven, of het bericht simpelweg aanpassen. We zien ineens een scala aan mogelijkheden!

Beeld: Unsplash