Zelf ervaren hoe het is om een startup te runnen met Hipster CEO app voor iOS

Wie zelf geen ervaring heeft met het runnen van een startup, moet zo nu en dan toch even wegdromen over hoe het zou zijn om een succesvol technologiebedrijf vanaf de grond af aan op te bouwen. Het flirten met investeerders, de ontwikkeling van je product en het aannemen van je eerste personeelsleden. En dat alles zonder de burnrate ooit uit het oog te verliezen.

Met Hipster CEO kan het: Een spelletje voor op de iPhone waarmee je zelf een soort virtuele startup kunt runnen. En dat blijkt zelfs voor een fictief bedrijf nog helemaal niet zo makkelijk. In het spelletje moet je namelijk, net als in het echte leven, allerlei verschillende parameters tegelijkertijd in de gaten houden. Bedenker Ger Kelly zegt er het volgende over:

“I’m super passionate about startups and wanted to give people a taste of what it was like to run one. Whenever I told someone I worked in a startup they would inevitably tell me about their idea for an app or website that would make them billionaires. I wanted to give them the chance to see just how much work goes into founding and growing a company – that it’s not just a matter or ‘build it and they will come’…I really wanted to target the ‘wantrepreneurs’ out there – the people who are convinced they can build the next Facebook.”

Bij het opstarten van de app kies je eerst voor een bepaalde productcategorie, bijvoorbeeld een dating service, messaging app, game, microblog tool, file sharing dienst, etc. Daarna kies je een doelgroep, en mag je aan de slag met een startkapitaal van ca. $14.000. Een vrij realistische uitgangspositie dus.

image1dashboard-640x480

In de loop van het spel moet je keuzes maken over het wel of niet aannemen van investeringen, het inhuren van personeel, uitbreiden van je kantoor en het tevreden houden van je personeel middels primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Net wanneer alles heel goed lijkt te gaan met je bedrijf, stappen twee waardevolle teamleden ineens over naar een ander bedrijf en ben je de helft van je inkomsten kwijt. Om nog maar te zwijgen over kleine angel investors, die via een slimme contractclausule steeds meer grip op je bedrijf beginnen te krijgen.

Wie goede strategische keuzes maakt tijdens zijn startup succes, loopt uiteindelijk de kans een miljoenen acquisitie binnen te slepen. En dat zonder gebrek aan broodnodige nachtrust. Hipster CEO is voor €3,99 te downloaden in de App Store voor iOS gebruikers.

image3investment-640x480