Zelfrijdende auto van Ford kan in het pikkedonker zonder camera rijden

De meeste zelfrijdende camera’s gebruiken onder andere een camera om de weg te bekijken – maar een nieuw model van Ford kiest voor een andere aanpak. Tijdens een test reed het autobedrijf succesvol rond zonder de camera te gebruiken. Een mijlpaal, want hierdoor weet Ford hoe nuttig een auto in het donker kan zijn.

Tijdens een test reed de Ford-wagen namelijk midden in de nacht door het donker heen. Een camera is op dit soort momenten nutteloos, maar kennelijk was dat geen gigantische ramp. Ford vertrouwde volgens Re/code bij de test meer op de laser aanwezig in het voertuig om de omgeving in kaart te brengen. De laserscans werden met GPS-kaartinformatie gecombineerd.

Zelfrijdende auto’s gebruikten bij eerdere tests ook al lasers, maar deden dit doorgaans in combinatie met een camera en andere sensoren. De test van Ford bewijst dat de camera echter niet in iedere situatie vereist is.

Alhoewel; het voertuig wist tijdens een test rond te rijden, maar we vermoeden dat hij zonder camera niet bijvoorbeeld verkeersborden kan aflezen. Ford zal dus nog even het een en ander moeten testen voordat dit lasergeoriënteerde systeem te norm kan worden.