Google gaat zelfrijdende auto’s testen in heuvels van Washington

Google staat op het punt om zijn tests met zelfrijdende auto’s uit te breiden. Het bedrijf laat de wagens namelijk rondrijden in Kirkland, Washington, waar de eerste modellen rond eind februari op de openbare weg verschijnen. Door het testgebied van de auto’s uit te breiden kan Google meer informatie verzamelen om hun achterliggende systemen te verbeteren.

Google testte de auto’s al in Californië en het Texaanse Austin. Door de auto’s in meerdere soorten omgevingen te testen, kan Google zien hoe de wagens met andere omgevingen om kunnen gaan. In Washington zijn veel meer heuvels, waardoor de auto’s leren om te gaan met verhoogde gebieden.

Het lijkt nog wel even te duren totdat de zelfrijdende auto’s bij de dealer staan. Google en veel autofabrikanten testen de systemen al enige tijd, maar de wagens lijken nog niet vlekkeloos te functioneren. Recent lieten automakers aan de Amerikaanse overheid weten dat de chauffeur bij tests nog geregeld de controle moet overnemen.

Dat terwijl de autotests in volle gang zijn. Een paar dagen geleden hoorden we nog dat de Google-auto’s maar liefst 5 miljoen kilometer op een dag rijden. Of nou ja: bij dat ‘rijden’ heeft Google het over een datasimulatie.