Zelfrijdende BMW i-serie komt over 5 jaar op de markt

Op de roadmap van BMW staat een zelfrijdende auto in de BMW i-serie op de planning voor 2021. Dat heeft CEO Harald Krueger afgelopen week verteld aan de aandeelhouders van het bedrijf.

Het gaat om de BMW i NEXT, vertelde Kreuger:

Onze nieuwe innovatiedrijver met autonoom rijden, digitale connectiviteit, intelligent lichtgewicht design, een totaal vernieuwd interieur en uiteindelijk het doel om de volgende generatie van electro-mobiliteit naar de weg te brengen.

Verdere details gaf de baas van het Duitse automerk niet over de auto. Hij vertelde wel dat er op het gebied van zelfrijdende auto’s op dit moment niet zozeer technologische uitdagingen liggen, maar dat er vooral een heleboel vragen moeten worden beantwoord.

Hij legde uit dat BMW vijf jaar geleden al zelfstandig op de Duitse A9 van München naar Nuremberg is gereden, zonder dat de bestuurder hoefde in te grijpen. Desondanks duurt het volgens Kreuger nog een tijdje voordat dit soort auto’s volwassen zijn. “Ook omdat het juiste juridische framework voor consumenten en producenten nog niets is vastgesteld.”