Zelfstrikkende Nike HyperAdapt gaat 720 dollar kosten

Nike HyperAdapt kopen

Nike presenteerde begin dit jaar een futuristische sneaker: de Nike HyperAdapt 1.0. Hij laat zich het beste omschrijven als een zelfstrikkende schoen, maar echt strikken doet hij eigenlijk niet. Dankzij slimme technologie trekt hij zich automatisch strak om je voet heen of kun je hem juist losser maken dankzij een knopje. In september werd bekend dat de Nike HyperAdapt kopen vanaf dit najaar ook daadwerkelijk mogelijk zal zijn in een beperkt oplage. Nu is ook de prijs bekend: 720 dollar (zo’n 670 euro). En ja, da’s best wel heel veel geld voor een sneaker.

In een blogpost legt Nike uit hoe liefhebbers een paar HyperAdapts in handen kunnen krijgen. Een kleine groep Nike+-leden krijgt vanaf 28 november een aanbieding om de schoen te kopen. Hoe deze groep wordt uitgekozen is onduidelijk en hoogstwaarschijnlijk gaat het enkel om Amerikanen.

Op 1 december gaat de zwarte/wit-blauwe versie ook in de verkoop via twee winkels: het Nike+ ClubHouse en de Nike Soho store, beiden in New York. Klanten kunnen aan afspraak maken om de schoen daar te passen en vervolgens te kopen. Later in december zal hij in meer winkels en ook online te koop zijn, maar de verkoop blijft beperkt tot de VS. Dan komt ook een zilver/zwart-witte versie beschikbaar.

Als Nederlander de Nike HyperAdapt kopen? Dan zul je dus flink wat moeite moeten doen. En flink wat geld moeten neertellen…

Nike HyperAdapt 1.0