Concurrentie voor Nike: Deze zelfstrikkende schoen maak je helemaal zelf met Lego

We kennen ze inmiddels allemaal: de zelfstrikkende schoen HyperAdapt van Nike. Ontzettend tof, zeker als je fan bent van Back to The Future, waar het idee van de schoenen vandaan komt. Maar groot nadeel is het prijskaartje. Ze kosten namelijk 720 dollar. Nu kun je echter ook zelf dit soort schoenen maken. En dat doe je met Lego.

Vimal Patel, een industrieel ontwerper, heeft de schoenen gemaakt. Het idee is dat je met Lego een aantal punten maakt waar de veters in gaan, vertelt hij op zijn blog. Vervolgens trek je die aan met behulp van een motortje. Voor zijn “snelle experiment” gebruikte hij niets meer dan Lego, een oude schoen, een lijmpistool en een Dremel Multitool. Volgens hemzelf was het allemaal vrij gemakkelijk, maar hoe hij het precies gedaan heeft is niet duidelijk.

Toch lijkt het er op dat je er ook zelf mee aan de slag kunt en het resultaat is behoorlijk tof. Bovendien scheelt het behoorlijk wat geld en kun je zo toch nog voldoen aan de wereld die de makers van Back to the Future in deel twee schepten. Ik ben in ieder geval fan en heb op dit moment slechts één vraag: waar heb ik mijn oude Lego gelaten?