Zo kun je de zelfstrikkende Nike Mag uit Back to the Future winnen

Nike Mag uit Back to the Future

Sinds 2011 werkt Nike aan de Mag, oftewel de Back to the Future-schoenen. In 2015 kregen ze de zelfstrikkende technologie waar ze zo bekend om zijn geworden. Michael J. Fox mocht ze toen nog even uitproberen, maar binnenkort mogen wij dat ook. Het bedrijf heeft namelijk plannen aangekondigd om de tweede generatie van de Nike Mag uit te brengen, schrijft Engadget.

De schoenen hebben Adaptive Fit-veters, die zichzelf aantrekken. Precies zoals we zagen in Back to the Future II. Op die manier zitten je schoenen altijd goed dicht. Maar voor je naar de winkel rent: daar zul je de schoenen niet vinden.

Hoe je er wel aan komt is simpel: Nike heeft een loterij geopend op het internet, zodat je een paar kunt winnen. Voor tien dollar koop je een lot en je mag er zoveel kopen als je wilt. Met een beetje geluk (of heel veel geld) heb je de schoenen dus in handen. Al het geld gaat overigens naar de Michael J. Fox Foundation, dat een geneesmiddel voor Parkinson zoekt.

In totaal zijn er 89 paren te winnen in de maten 40, 42, 44 en 46. Je kunt meedoen tot 11 oktober, op 17 oktober wordt er contact opgenomen met de winnaars. Een andere optie is natuurlijk wachten tot de HyperAdapt 1.0 op 28 november in de winkel ligt. Ook deze schoenen van Nike strikken zichzelf. Het is echter niet bekend of deze schoenen naar Nederland komen.

Nike Mag uit Back to the Future
Nike Mag uit Back to the Future
Nike Mag uit Back to the Future