Verbeter je voetballskills met de nieuwe sensor van Zepp

zepp

Heb je het idee dat je nog wel wat hulp kunt gebruiken bij het verbeteren van je voetbalvaardigheden? Daar heeft Zepp een sensor voor ontwikkeld, schrijft Engadget. Hiermee kun je statistieken als hoe ver je rent, hoeveel ballen je trapt en hoe lang je rent, loopt of springt volgen.

Volgens Zepp heb je niets meer nodig om beter te worden in voetbal dan data van de sensor om te zien welke vaardigheden je moet verbeteren. En dit doe je volledig alleen. Er zitten dan ook geen tutorials bij of handige tips. Wel kun je trainen met vrienden, als zij de app en sensor ook gebruiken. Er is namelijk een Team Game-modus, die alle sensoren tegelijkertijd laat verbinden.

In de Team Game kun je naar elkaars statistieken kijken, een leaderboard zien en de score van de teams bijhouden. Handig, want zo zie je precies wie er hard werkt tijdens een wedstrijd en waar de verbeteringen in je team liggen. Volgens Zepp kun je deze feature ook gebruiken als je kind op voetbal zit en je niet bij de wedstrijd kunt zijn – al betwijfelen wij of je kind het daar mee eens is. De feature stuurt je namelijk realtime updates, dus je kunt altijd zien wie er gescoord heeft.

Daarnaast kun je video’s van de speler die de sensor draagt opnemen, en zo eenvideo met highlight maken op basis van de data die verzameld werd tijdens een wedstrijd of een training.

Prijs en beschikbaarheid

De sensor draag je bij je en koppel je aan een smartphone via Bluetooth. Je kunt het apparaat dragen in een broekspijp die bij de bundel hoort. De vraag is echter of de sensor ook prettig is om te dragen, aangezien een voetbalwedstrijd wel even duurt.

De sensor van Zepp is vanaf morgen te koop voor 99 dollar (zo’n 90 euro) via Amazon en de website van Zepp.