Zie Googles bezorgdrones voor het eerst in actie

Google is momenteel volop bezig met de ontwikkeling van bezorgdrones, onder de noemer Project Wing. Via Twitter zijn de eerste beelden van de drone vrijgegeven via Aaref Hilaly, een medewerker van investeringsmaatschappij Sequoia.

Het is geen verrassing dat Google werkt aan de zogenaamde bezorgdrones: drones worden al voor allerlei doeleindes gebruikt. Eerder dit jaar maakte Amazon bekend dat ze al ruime tijd bezorgdrones testen in Canada. De webwinkel maakt er geen geheim van dat zij denken dat de bezorging van pakketjes in de toekomst voornamelijk via drones gedaan gaan worden. Zelfs de Zwitserse postdienst is aan het experimenteren met drones.

Hilaly zegt dat uiteindelijk de drone binnen vijf minuten vijf mijlen af moet leggen: dat is omgerekend 97 kilometer per uur. De drone heeft een andere vormfactor in vergelijking met andere drones. Het lijkt op een combinatie tussen een afstandbestuurbaarvliegtuig en de bekende quadcopter. Hierdoor kan de drone waarschijnlijk in de buurt komen van de snelheden die Hilaly noemt. De Parrot Bebop-drone haalt bijvoorbeeld een maximale snelheid van 46,8 kilometer per uur.

De drone in het Twitter-bericht wijkt iets af van de drone die werd gebruikt in de promotievideo voor Project Wing. De video is dan ook afkomstig uit 2014 en waarschijnlijk is het prototype aangescherpt en meer geschikt gemaakt om pakketjes te bezorgen in de stad.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste pakketjes bezorgd gaan worden met deze drone van Google of de droneservice van Amazon. Vooralsnog lijken de bedrijven druk te zijn met het testen van de technologie en lijkt het nog toekomstpraat om je pakketje van een drone aan te kunnen nemen.