Zien: De tweede trailer van Star Wars: The Last Jedi

Star-Wars: The Last Jedi

De echte Star Wars-fans wachten met smart tot het december is, want dan verschijnt Star Wars: The Force Awakens. Hoewel het dus nog even duurt voor we de film kunnen zien, kunnen we al wel genieten van een voorproefje. De trailer van de achtste film (negende als je Rogue One meetelt) uit de reeks is gisteravond namelijk online verschenen.

In de trailer zien we eindelijk meer van Luke Skywalker, die in de zevende film The Force Awakens niet eens één zin had. In de vorige trailer zagen we ook weinig van hem, maar nu doet hij eindelijk zijn zegje.

En daarmee roept hij ook direct vragen op. In met wat vermoedelijk een trainingssessie met Rey is, zorgt zij namelijk voor een barst in de rots waar ze op staan. Luke kijkt verschrikt op, waarna we hem horen zeggen: “Ik heb deze rauwe kracht maar een keer eerder gezien. Het maakte me toen niet bang genoeg. Maar dat doet het nu wel.” Ondertussen zien we beelden van een pand dat in vlammen op gaat – vermoedelijk een Jedi Temple. Een ding is in ieder geval zeker: als Luke ergens bang voor is, moeten we allemaal bang zijn.

Star Wars Last Jedi

In de rest van de trailer gaat het ook over deze rauwe kracht. Aan het begin horen we Snoke bijvoorbeeld zeggen: “Toen ik je vond, zag ik rauwe, ongetemde kracht. En daar voorbij…iets heel speciaals.” Bij die beelden zien we echter Kylo Ren in beeld, dus het is maar de vraag over wie deze uitspraken gaan. De kans is echter groot dat het of om Re, of om Kylo, of om beiden gaat. Helaas zullen we nog even moeten wachten tot we dat kunnen ontdekken.

Een helpende hand?

Verder is opvallend dat Kylo Ren daadwerkelijk iemand lijkt te willen helpen. “Ik heb iemand nodig die mij mijn plek in dit alles toont”, horen we Rey zeggen. Vlak daarna zien we hoe Kylo Ren zijn hand uitsteekt, alsof hij haar wil helpen. Zou hij dan toch nog naar de light side of the Force komen, of gaat Rey juist naar de dark side?

Star-Wars: The Last Jedi

In de trailer zien we verder talloze actiemomenten, zoals we van Star Wars gewend zijn. Kylo Ren richt zijn wapens op iets buiten beeld, waarna er overgeschakeld wordt naar Leia die behoorlijk ongerust kijkt. Ook Chewbacca, Poe, BB-8 en Finn zien we terug in een aantal spannende gevechten. Zo zien we een glimp van een strijd tussen Finn en Captain Phasma. Dat belooft in ieder geval veel goeds!

Star-Wars: The Last Jedi

Maar misschien nog fijner is dat we veel van Leia te zien krijgen in deze trailer. Hoewel ze eigenlijk niets zegt, komt haar gezicht veel langs. En aangezien de actrice die deze rol vertolkt, Carrie Fisher, vorig jaar overleed, is dit een mooi hommage aan haar.

Star Wars: The Last Jedi verschijnt op 13 december in de bioscoop. De kaartverkoop is al gestart.