Zien: documentaire over rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard

Johnny vs. Amber- The US Trial, documentaire over rechtszaak Johnny Depp en Amber Heard

Het leek wel alsof iedereen ter wereld het volgde: de rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. En juist daardoor werd deze zaak meer dan iets wat zich alleen in de rechtbank afspeelde. Ook op social media werd de strijd uitgevochten, door fans en medestanders. Een nieuwe documentaire gaat dieper in op wat er gebeurd is.

De rechtszaak tussen Depp en Heard zorgde afgelopen voorjaar voor een eindeloze reeks aan nieuws. Beide kampen hingen namelijk veelvuldig de vuile was buiten en diverse beschuldigingen gingen over en weer. Depp zou Heard mishandeld hebben en te veel drinken en drugs gebruiken, terwijl hij juist zegt dat Heard hém mishandelde.

Wat er daadwerkelijk gebeurd is, weten uiteindelijk alleen Head en Depp. Toch kunnen we zeker nog wat dieper induiken op de zaak en het verleden van de twee. Dat is wat een nieuwe documentaire op Discovery+ – genaamd Johnny vs. Amber: The US Trial – doet.

Beide kanten belicht

De documentaire bestaat uit twee afleveringen en in iedere aflevering wordt naar één kant van het verhaal gekeken. De eerste aflevering belicht de gebeurtenissen vanuit het oogpunt van Depp. De documentaire duikt in zijn gewelddadige jeugd en drugsverslaving, en de claims dat juist hij het slachtoffer is van huiselijk geweld.

Daarnaast komt onder meer zijn juridische team aan het woord en zien we beelden vanachter de schermen. Daarmee moet duidelijk worden hoe sterk zijn zaak juridisch is.

In de tweede aflevering krijgen we de kant van Heard te horen. We horen haar gedetailleerde beschrijving van een vermeende aanranding en zien hoe het internet haar geen massale steun geeft, maar een bak aan haat. Wat is het verhaal achter de virale memes?

De documentaire is vanaf 19 september op Discovery+ te zien.

Beeld: Discovery+