Zien: Eerste onafhankelijke crashtest van de Tesla Model X

Tesla Model X crash-test

De Tesla Model X heeft een veiligheidsniveau van 5 sterren in iedere categorie gekregen van de National Highway Traffic Safety Administration in Amerika. De cijfers werden toegekend na de eerste onafhankelijke crashtest van het voertuig sinds het in 2015 op de markt kwam.

Tesla mag tevreden zijn met de score. Het is namelijk de eerste SUV die de hoogste veiligheidsscore behaalde. Met andere woorden: de Model X is de veiligste geteste SUV van de Verenigde Staten. “De Model X doet het zoveel beter in een crash dan SUV’s die op benzine draaien, vanwege zijn elektrische architectuur en het powertrain-ontwerp”, aldus Tesla in een blog.

Crash? Geen ernstige verwondingen

Volgens de fabrikant wordt er een heel laag zwaartepunt gecreëerd in het voertuig, omdat de accu onder de vloer zit. Daardoor zou de Tesla Model X de laagste kans op omrollen hebben van iedere SUV die nu op de weg rijdt. Hun eigen ingenieurs zouden het niet eens voor elkaar hebben gekregen om de Model X om te draaien tijdens interne crashtesten.

Als eigenaar van een Model X zou je een kans van 93 procent hebben om na een crash geen enkele ernstig verwonding te hebben, aldus Tesla.