Zien: Eerste teaser en releasedatum van Percy Jackson and the Olympians

Percy Jackson and the Olympians

Hoera, na jaren wachten komt er eindelijk een serie van Percy Jackson and the Olympians. En niet zomaar een serie: de auteur van de boeken waar het op gebaseerd is, schreef mee aan in ieder geval de eerste twee afleveringen. Disney+ heeft nu een teaser en de releasedatum van de serie gedeeld.

Percy Jackson and the Olympians gaat over de twaalfjarige Percy Jackson, de zoon van de Griekse god Zeus en daarmee een demigod. Hij leert pas net omgaan met zijn nieuwe krachten, maar wordt al snel door Zeus beschuldigd van het stelen van zijn bliksemschicht. Om zijn onschuld te bewijzen, moet Percy met zijn twee vrienden op avontuur om de bliksemschicht te vinden.

Veel bekende namen

De drie hoofdrollen – namelijk Percy en zijn vrienden Annabeth en Grover – worden door relatieve nieuwkomers gespeeld. Het gaat om Walker Scobell (Percy), Leah Sava Jeffries (Annabeth) en Aryan Simhadri (Grover). Maar verder zit de serie vol met bekende namen die gastrollen spelen. Denk aan Lin-Manuel Miranda, bekend van bijvoorbeeld Hamilton en Encanto. Hij speelt nu Hermes. Verder zien we Megan Mulally (Will & Grace), Toby Stephens (Die Another Day, Hunter Killer), Virginia Kull (Big Little Lies, Boardwalk Empire), Jason Mantzoukas (The Dictator, The House) en Jay Duplass (Transparant, The Chair). Zeus – de vader van Percy – wordt verder gespeeld door Lance Reddick (John Wick).

Extra leuk is verder dat de schrijver van de boekenserie, waar de serie nu op is gebaseerd, meewerkt aan deze serie. Rick Riordan werkte volgens Disney namelijk nauw samen met de showrunners, om te zorgen dat het verhaal trouw blijft aan zijn visie. De eerste twee afleveringen zijn ook door hem en door showrunner Jon Steinberg geschreven.

De nieuwe serie verschijnt op 20 december op Disney+. Dan zien we de eerste twee afleveringen, gevolg door een wekelijkse nieuwe aflevering.

 (Foto: Disney+