Zien: Elon Musk deelt foto’s van opbouw ruimtevoertuig Starship

Starship-SpaceX-opbouw

Bij SpaceX wordt hard gewerkt aan de opbouw van de Starship, die vroeger bekend stond als de Big Fucking Rocket. Dat is natuurlijk een ontzettend interessant proces, dat CEO Elon Musk graag met ons wil delen. Hij heeft namelijk wat foto’s van de opbouw naar buiten gebracht, schrijft TechCrunch.

De Starship moet uiteindelijk dé raket worden voor commerciële operaties van het bedrijf. Dat betekent dat de raket de Falcon 9, Falcon Heavy en Dragon Capsule moet vervangen bij taken in een baan om de aarde. Daarnaast moet de raket spullen en astronauten van en naar Mars gaan brengen.

Maar eerst moet er een prototype komen van de raket, en daar wordt dus hard aan gewerkt. Dit is een testversie van de Starship op volledige schaal, die de kleinere versie die gebruikt werd om de Raptor-motor te testen, moet vervangen.

Starship-SpaceX

Testen met Starship

SpaceX bouwt zelfs aan twee prototypes: de Starship Mk I en Mk II. Beide raketten worden tegelijkertijd gebouwd in fabrieken van SpaceX in het zuiden van Texas en in Florida. De twee prototypes worden straks gebruikt om testvluchten te doen op hogere afstanden en hogere snelheden.

De raketten gebruiken daarvoor drie tot zes Raptor-motoren tegelijkertijd, tegenover de enkele motor die bij de kleinere versie gebruikt werd. Wanneer de raketten klaar zijn, is nog niet duidelijk.