Zien: Elon Musk test de autolift voor tunnels van The Boring Company

Het verhaal van Elon Musk en zijn Boring Company is inmiddels redelijk bekend. Hij stond in de file en wilde het probleem oplossen door tunnels te graven. En dat deed hij. Inmiddels is het bedrijf een aardig eind op weg en de eerste autolift is inmiddels getest.

Het idee van het bedrijf is dat ondergrondse tunnels auto’s sneller van A naar B kunnen krijgen. Daarbij zit je niet vast in het verkeer. Op punt A – boven de grond – wordt je auto ondergronds gehaald via een lift. Vervolgens wordt het via een soort slee met wielen naar de gewenste locatie gebracht via de tunnels. Een soort ondergrondse trein voor auto’s dus.

Vorige maand zei Musk dat de autolift bijna klaar was en nu is de eerste test geweest. De beelden van de test plaatste Musk op Instagram.

Testing The Boring Company car elevator

Een bericht gedeeld door Elon Musk (@elonmusk) op

Verbale toestemming

Hoewel de tunnels nog niet af zijn, is het wel een indicatie dat het werk vrij snel gaat. Hij zei zelfs al dat hij verbale toestemming heeft gekregen van de overheid om een netwerk te bouwen tussen New York, Philadelphia, Baltimore en Washington DC.