Zien: Gevecht op straat tussen gigantische robotspin en -draak

Godzilla, stepem>step aside. Want hoewel dat wezen uit de duim is gezogen, zijn deze gigantische robotspin en -draak helemaal echt. In het afgelopen weekend gingen de twee mechanische wezens van het Franse straattheater La Machina het gevecht aan op straat in de Canadese stad Ottowa, schrijft The Verge. Maar liefst 750.000 moedigden de wezens aan.

La Machine maakte de twee wezens en ontwierpen een optreden van vier dagen genaamd “The Spirit of the Dragon-Horse, With Stolen Wings”. Er werd gekozen voor een openbare plek voor het optreden, want “als we grote dingen maken, krijgen we grotere emoties van het publiek en je kunt meer bewegingen zien in een grote machine”.

Long Ma en Kumo

De draak – die eigenlijk een halve draak en een half paard is – heet Long Ma. Het apparaat is bijna 11 meter hoog, weegt ruim 40.000 kilo, kan vuur en rook spuwen en galopperen, lopen en liggen. De spin heet Kumo en weegt ruim 36.000 kilo. Er zijn maar liefst zestien mensen nodig om de spin te besturen.

Tijdens de vier dagen waren er drie vechtpartijen nadat de twee beesten “wakker werden”. Het laatste gevecht werd uitgevoerd bij het Canadese oorlogsmuseum. Daarnaast gingen ze de interactie aan met en rondom dingen op straat, bijvoorbeeld stoplichten, bruggen en kunstwerken. Daardoor moest het aanvoelen alsof ze in “een ander universum” waren.