Zien: Handle-robot van Boston Dynamics wordt ingezet in magazijn

Boston-Dynamics-Handle

Boston Dynamics kennen we inmiddels als het bedrijf dat robots maakt die kunnen rennen, springen en veel meer. Nu gaan die robots ook echt aan het werk. De Handle-robot kan namelijk aan de slag in een warenhuis, schrijft The Verge. De robot is namelijk erg goed in het opstapelen van dozen.

Deze Handle-robot is een verbeterde versie van die uit 2017. Die eerste robot werd met name ontwikkeld als een experiment waarmee de kennis over robots van Boston Dynamics samengevoegd werd met wielen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder, en zien we dat de nieuwe robot er een stuk mooier uitziet.

Bovendien is Handle nu nuttig geworden: hij kan dozen opstapelen op een pallet, en e er ook weer afhalen. Daarmee is direct duidelijk waar je deze robot voor in kunt zetten: in een magazijn. Robots zouden dozen kunnen verzamelen en netjes op kunnen stapelen.

Technisch

Dan is het natuurlijk de vraag wat die robot precies kan op technisch gebied. En dat blijkt behoorlijk wat te zijn. Zo kan Handle dozen van maximaal 13,6 kilogram optillen, en ze op een hoogte en diepte van maximaal 1,7 meter en 1,2 meter opstapelen. De robot vindt de dozen aan de hand van camera’s. Daarmee kan hij ook volgen vanaf waar de dozen moeten komen.

Handle is vooralsnog slechts een prototype. Het bedrijf heeft nog niets gemeld over het commercieel maken van de robot.