Zien: How I Met Your Mother-spinoff heeft eerste trailers

Hilary Duff, How I Met Your Father

De serie How I Met Your Mother was een enorme hit. Het was dus niet verrassend dat al snel na het einde van de serie – in 2014 – naar buiten kwam dat er plannen waren voor een spinoff. Nu, maar liefst 8 jaar (ja, echt) nadat How I Met Your Mother tot een einde is gekomen, komt die spinoff er dan echt. Deze maand verschijnt How I Met Your Father. En de eerste trailers zijn inmiddels verschenen.

In How I Met Your Mother hoorden we hoe het verhaal dat Ted Mosby aan zijn kinderen vertelt, over hoe hij hun moeder leerde kennen. Maar we leerden eigenlijk vooral hem en zijn vrienden kennen, zijn verschillende relaties en vooral zijn eindeloze liefde voor Robin Scherbatsky.

De nieuwe serie – How I Met Your Father – volgt eenzelfde idee. Sophie, gespeeld door Hilary Duff, vertelt haar zoon over hoe ze zijn vader leerde kennen. Dat verhaal begint in 2021, wanneer Sophie en haar vrienden uitzoeken wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Maar bovenal zoeken ze uit wat ze in een relatie willen en hoe je iemand leert kennen in een wereld van dating-apps en talloze andere mogelijkheden.

De setting is dus vrijwel hetzelfde als de originele serie, maar speelt zich later af en met andere mensen. Groot verschil is vooral dat de hoofdpersoon dit keer een vrouw is.

Veel bekende gezichten

Inmiddels zijn er twee trailers verschenen van How I Met Your Father. De eerste lange trailer verscheen half december en geeft ons een goed beeld van hoe de serie eruit gaat zien. Ook leuk: we zien dat de oudere Sophie in deze serie door een andere actrice wordt gespeeld. En die actrice is niemand minder dan Kim Cattrall, beter bekend als Samantha uit Sex and the City. Dit komt overigens overeen met How I Met Your Mother, waar de oudere Ted niet door Josh Radnor maar door Bob Saget gespeeld wordt. Van hem horen we echter alleen de stem. Kim Cattrall gaan we volgens de trailer ook echt zien.

In de serie spelen verder Christopher Lowell (The Help, Promising Young Woman), Francia Raisa (Grown-ish, Bring It On: All or Nothing), Tom Ainsley (The Royals, Versailles), Tien Tran (Candyman, Work in Progress), Suraj Sharma (Life of Pi, Happy Death Day 2U), Josh Peck (Drake & Josh, Mean Creek), Daniel Augustin (David Makes Man) en Ashley Reyes (American Gods, Slayers), die we ook in de tweede trailer langs zien komen. Of we ook sterren uit How I Met Your Mother terug gaan zien, is onduidelijk.

Helaas voor ons verschijnt How I Met Your Father vanaf 18 januari exclusief op Hulu, dat in Nederland niet beschikbaar is. Maar er is ook goed nieuws: veel van die content verschijnt ook op Star van Disney+, en dat hebben we hier wel. Grote kans dus dat de serie later nog op Disney+ komt, al is dit nog niet officieel bekendgemaakt. Wanneer dat is, weten we dus nog niet. Wel is duidelijk dat het eerste seizoen uit 10 afleveringen bestaat.

Foto: Shutterstock.com