Zien: Japan en de VS tegenover elkaar in ’s werelds eerste ‘giant robot duel’

Giant-Robot-duel

Het duurde even, maar eindelijk was het zo ver: gisteren was ’s werelds eerste ‘giant robot duel’. Een team van de Verenigde Staten nam het op tegen de Japanners met ieder een gigantische robot. En dat is iets wat je gezien wilt hebben.

Amerika nam deel aan het gevecht met Iron Glory, Japan met zijn eigen Kuratas. Het gevecht bestond uit drie rondes en na de eerste zag het er slecht uit voor Amerika. De Iron Glory werd neergeslagen door Kuratas. Logisch: een paintball-geweer maakt geen schijn van kans tegenover een vuist van een halve ton.

Maar in de tweede ronde keerde het tij. Het Amerikaanse team, de MegaBots, keerden terug met de nieuwere Eagle Prime. Deze robot heeft een mechanische klauw en een geweer met meerdere lopen. Daarmee zou je denken dat de overwinning zo behaald is, maar de twee robots bleken redelijk aan elkaar gewaagd.

In de allerlaatste ronde kwam Eagle Prime opeens met een kettingzaag te voorschijn. En daar was de Kuratas niet tegen opgewassen. Het duurde dan ook niet lang voor de Amerikanen de overwinning in deze ronde wisten te behalen, en de gehele wedstrijd wonnen.

Eerste duel

Het eerste duel was al een tijd in de maak. Al in 2015 werkte het Amerikaanse team aan zijn robots, met als doel om een groots gevecht te houden. Maar het maken van zo’n robot is niet eenvoudig en ook het vinden van een locatie voor het gevecht bleek een uitdaging. Die locatie is zelfs dit jaar nog gewijzigd, omdat de plek uiteindelijk toch niet beschikbaar was.

Maar het is uiteindelijk dus gelukt en het Amerikaanse team heeft grootse plannen. De MegaBots willen een sport maken van gevechten tussen robots. En er zouden al meerdere uitdagers klaar staan.