Zien: Mercedes-Benz deelt teaser van nieuwe elektrische SUV EQC

Mercedes-Benz-EQC

Mercedes-Benz toonde 2 jaar geleden een conceptvoertuig van een elektrische auto die helemaal elektrisch gemaakt is. Inmiddels verschijnt de productieversie van het voertuig bijna, en de fabrikant is druk bezig met het verspreiden van teasers. Daardoor hebben we nu al een goed beeld van hoe het voertuig er uit komt te zien.

De zogenaamde EQC moet dus volledig elektrisch gemaakt zijn, meldt Electrek. Kijken we naar de conceptversie, dan komt de SUV met een 70 kWh-accu, waarmee je tot 500 kilometer moet kunnen rijden.

Binnenin zitten twee elektrische motoren aan de voor- en achterkant, die een totale kracht van 300 kW moeten bieden. Verder moet het voertuig van 0 naar 100 kilometer per uur kunnen gaan in minder dan 5 seconden.

Video’s

In de gedeelde video’s zien we ook al wat van het ontwerp van de auto. Zo zien we ronde lijnen op de achterkant, die door de achterlichten worden doorgetrokken. Ook zijn er al beelden te zien van het stuur, de deuren en het dashboard.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=6Wl8ys7nidk

Al met al kunnen we daardoor zeggen dat we al best veel weten over de auto, zeker over het uiterlijk er van. De echte onthulling van het voertuig vindt morgen plaats. Naar verwachting komt de SUV volgend jaar pas op de markt.