Zien: Netflix toont eerste beelden van afsluiting La Casa de Papel

La Casa de Papel

La Casa de Papel is ongetwijfeld één van de grootste hitseries die Netflix heeft. Maar helaas: aan alles komt een einde, zo ook aan deze toffe serie. In september gaat dat einde van start. Maar we kunnen nu al genieten van de eerste beelden van dat einde.

Het vorige seizoen van La Casa de Papel liet ons met een enorme cliffhanger zitten. Het hele seizoen lang was Lissabon in handen van de politie, waarop El Professor en Marseille besloten een gedurfd ontsnappingsplan in werking te stellen. Gelukkig lukt dat plan ook en wordt Lissabon bevrijdt. Maar net op het moment dat je denkt adem te kunnen halen, zien we hoe de geflipte rechercheur Alice Sierra de schuilplaats van El Professor ontdekt.

Sinds die tijd zitten we dus met smart te wachten op het vijfde en laatste seizoen. Netflix geeft ons nu vast een tipje van de sluier, door wat eerste foto’s én het plot met ons te delen. En dat is niet alles: we weten nu ook wanneer dit allerlaatste seizoen op de streamingdienst verschijnt.

Van roof naar oorlog?

Simpel gezegd ziet het er in dit vijfde en laatste seizoen niet goed uit voor de bende. Ze zitten al honderd uur opgesloten in de Spaanse bank én ze zijn iemand van de groep verloren. De groep voelt zich dus – op zijn zachtst gezegd – ietwat verslagen. En dat heeft gevolgen: El Professor is in handen van Sierra en de bende heeft voor het eerst geen ontsnappingsplan.

La Casa de Papel

Foto: Netflix

Kan het dan nog erger worden? Natuurlijk! Want terwijl de bende in zak en as zit, komen ze ook nog eens tegenover hun machtigste vijand ooit te staan: het leger. Zoals Netflix het omschrijft: “Het einde van de grootste overval uit de geschiedenis nadert… Wat ooit begon als een roof, lijkt nu te veranderen in een oorlog.”

La Casa de Papel

Foto: Netflix

Wanneer kunnen we dit zien?

Je begrijpt: wij zijn hyped! Zeker met deze eerste beelden van het vijfde seizoen, die ons de chaos binnen en buiten de bank laten zien. Gelukkig komt deze ongetwijfeld geweldige afsluiting al snel naar ons toe: op 3 september zie je Volume 1 van La Casa de Papel: Deel 5. Helaas moeten we dan nog wel weer even wachten tot het einde er écht is. Volume 2 verschijnt namelijk pas vanaf 3 december.

La Casa de Papel

Foto: Netflix

Beeld: Netflix