Zien: SpaceX begint aan bouw van volgende Starship-raket

Starship-SpaceX-opbouw

SpaceX is druk bezig met het bouwen en testen van zijn Starship-raketten, die uiteindelijk naar Mars moeten gaan vliegen. Een enkel prototype blijkt echter niet genoeg. Het bedrijf van Elon Musk werkt nu namelijk aan drie versies tegelijkertijd.

SpaceX werkt aan een Starship-raket in Boca Chica in Texas, maar ook aan twee exemplaren in Florida. Op beide locaties heeft het bedrijf een fabriek staan, meldt CNBC.

John Winkopp, een voormalige commerciƫle piloot, besloot met een drone langs te vliegen in Florida. Op die beelden is nu te zien hoe de twee raketten gebouwd worden. Op de video zie je hoe de raketten het licht reflecteren. Dat komt doordat de Starship van stainless steel gemaakt is.

Eerste bemande vluchten

De Starship is vooralsnog niets meer dan een prototype, maar uiteindelijk moet de raket spullen en mensen naar de maan en mars brengen. De raket is zo gebouwd dat het net als andere SpaceX-raketten opnieuw gebruikt kan worden.

De bedoeling is dat de raket over zes maanden in een baan om de aarde komt, als onderdeel van een test. Dat zei Elon Musk in september. Volgend jaar moeten ook de eerste passagiers deelnemen aan een testvlucht.