Zien: Tweede Downton Abbey-film heeft een trailer

Downton Abbey

De echte Downton Abbey-fans is het vast niet ontgaan: aankomende lente verschijnt een tweede film. Het plot is al wel bekend, maar nu is er eindelijk ook een trailer van deze nieuwe film. En daarin zit ook een verrassende verschijning.

De tweede film krijgt de naam Downton Abbey: A New Era. In deze film gaan de Crawleys naar het buitenland toe. Voor de film komen diverse bekende gezichten terug, waaronder Maggie Smith als de Dowager Countess of Grantham, Violet Crawley, zo blijkt uit de trailer.

Juist dat is opvallend, want in de vorige film werd juist duidelijk dat Lady Violet naar de arts was geweest en een slechte diagnose had gekregen. Het leek er dus op dat Lady Violet zou overlijden. Maar in de trailer is ze duidelijk nog very much alive. De vraag is dus even hoe het nu verder met haar gaat. Producent Gareth Neame geeft tegenover Forbes al wel een hint: “Het enige wat ik zeg is dat er de laatste jaren veel gereageerd is op de vele verkeerde medische diagnoses.”

Verborgen verleden

De slechte diagnose heeft in ieder geval niets met de humor van Lady Violet gedaan en ook niets van de intriges weggehaald. Sterker nog: in de trailer onthult ze dat ze vroeger een geliefde had en via hem nu een villa in Zuid-Frankrijk heeft gekregen. “En daarmee wens ik jullie een goedenacht en laat ik jullie mijn mysterieuze verleden verder bespreken”, aldus Lady Violet in stijl. De details rondom dit verhaal kennen we dus nog niet.

Daarnaast zien we in de trailer dat Tom ein-de-lijk een nieuwe liefde heeft: hij trouwt met Lucy Smith. Helemaal is dat verhaal niet. Al in de eerste film leert Tom Lucy kennen, als blijkt dat ze de buitenechtelijke dochter van Baroness Bagshaw is. In de trailer zien we hen poseren voor foto’s tijdens hun huwelijk.

Nieuwe gezichten

Overigens krijgen we ook wat nieuwe gezichten te zien. Onder meer Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (White Lines), Nathalie Baye (Catch Me If You Can) en Dominic West (The Affair) hebben een rol in de nieuwe film. Wie ze precies gaan spelen, is nog even afwachten.

Downton Abbey: A New Era verschijnt in maart 2022 in de bioscopen. Liefhebbers kunnen de serie nog weer bekijken op Netflix. De eerste film is onder meer op Amazon Prime en Google Play Movies te bekijken.

Foto: Shutterstock.com