Zien: Voormalig NASA-ingenieur maakt glitterbom voor dieven van pakketjes

Glitterbom-gif

Stel je voor: iedere keer als je een pakketje laat bezorgen, wordt hij gestolen. Het overkwam Mark Rober, een voormalig NASA-ingenieur. En hij kwam met een geweldige oplossing. Rober spendeerde zes maanden om een glitterbom te maken om de dieven in de maling te nemen. Gelukkig voor ons maakte hij daar ook een video van, meldt BBC.

Rober besloot zelf actie te gaan ondernemen tegen de dieven, toen de politie tegen hem zei dat ze niet in staat waren om de zaak te onderzoeken. De pakketjes werden voor zijn deur geleverd – wat in de Verenigde Staten wel vaker gebeurd – en vervolgens binnen een paar minuten gestolen.

Bom

Rober maakte een bom van een Apple Homepod-doos, vier smartphones, een printplaat en 453 gram aan glitter. De bom werd zo ontworpen dat hij af zou gaan als het pakketje waar hij in zat open werd gemaakt door de dieven. De camera’s van de telefoons moesten het moment vastleggen.

Zodra het pakket gestolen werd, zou de bom het GPS-signaal controleren om te zien of het verplaatst was. Zo ja, dan werd er een signaal naar de telefoons gestuurd, zodat ze begonnen met opnemen. De glitter zat in een bekertje dat op een motor ronddraaide als de doos geopend werd.

Niet alleen kregen de dieven een hoop glitter over zich heen, maar er zat ook een apparaatje in dat iedere 30 seconden een sterke geur van een scheet losliet.

Steeds weer gestolen

Rober liet het pakketje achter voor zijn deur met een label waarop stond dat het verstuurd was door Kevin McCallister. Kevin McCallister is het jongetje uit de film Home Alone. Het pakket bleek meerdere keren te worden gestolen en na iedere keer werd hij opnieuw klaargemaakt om te exploderen.

De dieven lieten het pakket meermaals achter zodra hij af was gegaan, en zij onder de glitter zaten.