Zien: Zo kan een achtbaan op een cruiseschip er uit zien

achtbaan

Achtbanen zijn ontzettend leuk. Niet alleen geniet je van een toffe rit, maar je kunt ook nog eens een mooi uitzicht bekijken (voor je naar beneden schiet). En hoe tof zou het zijn om op het hoogste punt op een boot om je heen te kijken? Binnenkort is dat misschien wel mogelijk, want er wordt gewerkt aan de eerste achtbaan op een boot, meldt Quartz.

Met de achtbaan willen de cruiseschepen natuurlijk meer passagiers aantrekken. Het bedrijf Carnival heeft nu aangekondigd op zijn nieuwste schip, de Mardi Gras, een achtbaan te bouwen. Het schip moet in 2020 klaar zijn. De achtbaan krijgt voertuigen waar je met zijn tweeën in kunt zitten en versnellingen vergelijkbaar met een race-auto in moet halen.

BOLT: Ultimate Sea Coaster

De achtbaan wordt gemaakt door het Duitse Maurer Rides. Het gevaarte heet de BOLT: Ultimate Sea Coaster en is bijna 245 meter lang. Tijdens de rit moet je op het hoogtepunt maar liefst 65 kilometer per uur gaan. Het hoogste punt is 57 meter hoog.

En mocht je je nu afvragen hoe dat er allemaal uitziet, dan hebben we goed nieuws. Er is namelijk een filmpje gemaakt met een impressie.