Moederbedrijf Ziggo investeert in droneracing, binnenkort in op Ziggo Sport?

Drone Racing League

Kun je binnenkort kijken naar droneracing via Ziggo Sport? Dat zou zomaar kunnen. Liberty Media, onderdeel van het moederbedrijf van VodafoneZiggo, investeert in de internationale Drone Racing League. Het is sinds dit seizoen ook al eigendom van de Formule 1.

Liberty Media is slechts één van de bedrijven die investeert in de DRL. Ook televisiezender de Britse televisiezender Sky, World Wrestling Entertainment, verzekeraar (en hoofdsponsor) Allianz en een reeks investeringsmaatschappijen doen mee. In totaal heeft de dronerace-competitie nu 32 miljoen dollar opgehaald om de sport verder uit te bouwen.

In de VS zendt sportzender ESPN de Drone Racing League al uit op tv en online en ook in veel andere landen zijn er al uitzenddeals. Wereldwijd bereikte de organisatie afgelopen seizoen 75 miljoen kijkers. Het is logisch dat Ziggo vooraan staat om de uitzendrechten in Nederland te bemachtigen, nu het moederbedrijf een aandeel heeft in de DRL.

De kans is groot dat het de organisatie het investeringsgeld gaat gebruiken om wereldwijd meer competities op te zetten. Dat kan echter nog wel even duren, want het nieuwe seizoen gaat volgende week al van start. Dat wordt in 75 landen uitgezonden.