Zijn dit de eerst beelden van de vliegende auto van Larry Page?

Is de vliegende auto van Google-oprichter Larry Page gespot? Het zou zomaar kunnen, want er vloog deze week een mysterieus voertuig rond in Californië.

Page werkt met zijn startup Zee.Aero aan een ‘revolutionaire transportvorm’. Het bedrijf heeft een eigen hangaar op het vliegveld in Hollister en juist daar werd het opvallende vliegtuig deze week gezien, zo blijkt uit een foto die in handen is van The San Jose Mercury News.

De foto is gemaakt door Steve Eggleston, een werknemer van Hollister Airport. Hij legde verder uit dat het klonk alsof het vliegtuig gebruik maakte van een elektrische motor, omdat het geluid erg hoog klonk. “Een collega kwam naar me toe om me op het vliegtuig te wijzen”, aldus Eggleston. “Hij hing zo’n zes meter boven de landingsbaan, maar kwam meteen alweer naar beneden. Ik heb nog nooit zoiets gezien, het leek wel alsof het voertuig uit een film kwam.”

We kunnen in ieder geval één conclusie trekken: het vliegtuig lijkt enorm op het voertuig in patentaanvragen van Zee.Aero. Het vliegtuig wordt omschreven als vliegende auto, omdat je er verticaal mee kunt opstijgen en landen.