Zijn wearables voor Alzheimer patiënten de toekomst?

Ybrain, een Koreaanse startup die wearables ontwikkelt voor Alzheimer patiënten, maakt vandaag bekend dat het in een eerste investeringsronde ruim $3,5 miljoen dollar heeft opgehaald. Met het geld wil CEO Seungyeon Kim klinische testen gaan opzetten en de hardware laten produceren.

Alhoewel het bedrijfje zeker niet de enige speler op de markt is als het gaat om wearable oplossingen voor Alzheimer patiënten, is het product dat de Koreanen momenteel aan het ontwikkelen zijn mogelijk een doorbraak in de zoektocht naar een oplossing voor mensen met deze ouderdomsaandoening. Volgens de eerste testresultaten zijn de wearables van Ybrain 20 tot 30% effectiever dan medicijnen voor Alzheimer.

De Ybrain bestaat uit een hoofdband met twee sensoren die hersenactiviteit stimuleren. Patiënten die het device tenminste een half uur per drag dragen, krijgen zo prikkels toegedient die de symptomen van Alzheimer zouden onderdrukken. De hoofdband is ook bedoeld voor mensen die geen Alzheimer hebben, maar kampen met verminderd cognitief vermogen.

Pas wanneer alle klinische studies zijn afgerond en er goedkeuring is van de FDA zal het apparaat op de markt worden gebracht. Het is de bedoeling dat het dan zowel online als via ziekenhuizen te verkrijgen is.