Ziro’s slimme handschoen laat je robots besturen met bewegingen

Op dit moment zijn motion controls nog verre van perfect: systemen als Leap Motion werken soms goed, maar kennen nog wat kinderziektes. ZeroUI, het bedrijf achter Ziro, heeft daarom een pakket uitgebracht waar consumenten hun eigen robots kunnen bouwen die aan te sturen zijn met bewegingen.

Het pakket bestaat uit een een paar elektrische motoren, een app, modulaire robotonderdelen en een groene opvallende handschoen. De handschoen en motoren worden allemaal aan de app verbonden en zodoende kun je gemakkelijk zelf bepaalde bewegingen aan bepaalde taken koppelen. Het aantal bewegingen dat de handschoen kan waarnemen is bijna oneindig.

Hands on-video van The Verge met het Ziro-pakket

Momenteel werkt alles nog op bluetooth, maar op de CES 2016, ’s werelds grootste technologiebeurs, laat ZeroUI tegenover The Verge weten dat uiteindelijk de communicatie tussen de verschillende onderdelen via wifi gaat lopen. Later deze maand lanceert het bedrijf een crowdfundingcampagne via Indiegogo. Voor 149 dollar kun je aan de slag met het project, je ontvangt dan twee motoren en een “goodie bag’ aan robotonderdelen.