Zo gaat de Nest-thermostaat meer informatie tonen

Een software-update voor de derde generatie Nest-thermostaat verandert wat voor informatie je precies op het apparaat te zien krijgt. Met een paar taps krijg je de huidige temperatuur in huis op het beeld, zodat hij in feite als een soort thermometer functioneert. Een nieuw weersoverzicht laat de buitentemperatuur en regenverwachting zien.

Tot voorheen toonde de Nest alleen welke temperatuur je zelf had ingesteld. “Het is een thermostaat, niet een thermometer”, aldus de maker in 2011. Daar bleken lang niet alle gebruikers het echter mee eens te zien. Er was steeds meer vraag om de huidige temperatuur op het scherm te tonen – en dat doet de Nest nu.

Nest Farsight

Nest heeft ook de geschiedenisoptie aangepast, waarmee je nu duidelijker kunt zien hoeveel je hebt verbruikt.

De software-update voor de thermostaat wordt automatisch geïnstalleerd door Nest-thermostaten, mits je hem met het internet hebt verbonden. Je hoeft dus niks te doen om gebruik te maken van de nieuwe weergaveschermen. Mensen die de tweede generatie van de slimme thermostaat hebben, de versie die anderhalf jaar geleden in Nederland werd geïntroduceerd, kunnen geen gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden.