Zo gaat Uber kunstmatige intelligentie gebruiken om drukte te voorspellen

Een Uber regelen lijkt doodsimpel, maar op drukke dagen sta je soms alsnog tijdenlang te wachten totdat je rit arriveert. Daar wil de taxi-app verandering in brengen op een bijzondere manier. Uber wil een kunstmatige intelligentie gaan gebruiken die voorspelt wanneer het druk wordt. Zo kunnen er automatisch extra chauffeurs worden opgeroepen.

Op dit moment gebruikt Uber algoritmes om standaarddrukte te voorspellen, maar de kunstmatige intelligentie moet ook drukte op onverwachte momenten voorspellen. Zo hoopt het techbedrijf altijd te weten wanneer er veel auto’s de weg op moeten.

Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor klanten, aangezien de taxidienst zijn prijzen verhoogd als er meer vraag dan aanbod is. Door drukte te voorspellen en meer vervoer in te zetten, kunnen de prijzen weer omlaag. Of dat ook gaat gebeuren is een tweede vraag. Technologiebaas Jeff Schneider had het hierover in een interview met NPR, maar dit werd vervolgens direct weer door het bedrijf ontkend.

Met de kunstmatige intelligentie automatiseert het bedrijf weer een stukje van zijn diensten. Op dit soort manieren hoeven er steeds meer mensen met de app mee te denken, waardoor Uber op een dag zelfstandig kan functioneren.