Zo is het om Halo en Netflix op een Hololens te gebruiken

Microsoft Hololens

Het zal nog een paar jaar duren totdat de Microsoft Hololens gewoon in de winkels ligt, maar er wordt in de tussentijd wel druk geëxperimenteerd met de augmented reality-bril. Zo zijn er inmiddels meerdere video’s verschenen, die laten zien hoe de bril in de praktijk gebruikt kan worden. Dat geeft alvast een voorproefje op hoe het is om bijvoorbeeld Halo of Candy Crush te spelen, of om een film op Netflix te kijken.

De video’s laten eigenlijk iets doodsimpels zien: hoe je met de Hololens een scherm in je direct omgeving kunt projecteren. Zo hang je een virtuele flatscreen aan de muur waarop je kunt gamen. Bij Halo ziet dat er als volgt uit:

De video over Candy Crush gaat iets verde. Naast de game, zie je daarbij namelijk ook andere schermen in de lucht hangen. Zo heb je alles wat je nodig hebt handig om je heen:

Dat zien we nog meer bij de video met Netflix, waarbij zo’n beetje alles om de gebruiker heen hangt. Hierdoor is de interface van de computer op zo’n beetje alle omringende muren te zien:

Heel spannend ziet het er wellicht niet uit, als je het vergelijkt met eerdere demo’s van de Hololens. Het is echter wel een zéér praktisch kijkje naar de mogelijkheden. Dit is wat de Hololens op dit moment al kan, met de middelen die ontwikkelaars ermee krijgen.