Zo kan de medische wereld gebruik maken van Microsoft’s HoloLens

De techniek achter Microsoft’s HoloLens is indrukwekkend. Toch blijft het lastig om uit te leggen hoe de bril precies werkt als je ‘m zelf nog nooit op hebt gehad. Microsoft komt daarom met een demo video die precies laat zien wat de HoloLens kan.

Microsoft weet zijn punt zeker duidelijk te maken met deze video. De HoloLens is namelijk niet te vergelijken met virtual reality-brillen als de Oculus Rift. De HoloLens laat gebruikers namelijk rondlopen in de echte wereld en bouwt deze op met hologrammen. De Oculus Rift brengt de gebruiker daarentegen in een virtuele wereld.

hololens_casewestern_final

De HoloLens kan gebruikt worden bij games als Minecraft, maar Microsoft houdt zich ook bezig met serieuzere zaken en richt zich ook op de medische wereld. De HoloLens zal bijvoorbeeld een waardevolle gadget zijn voor studenten. Zij kunnen dankzij de techniek precies zien hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt, doordat ze rond anatomische modellen kunnen lopen. Ook is het mogelijk om studenten te trainen, bijvoorbeeld door verschillende operatieve ingrepen te simuleren.

Wanneer deze techniek precies gebruikt kan worden is nog niet bekend, maar de HoloLens zorgt in ieder geval voor tal van nieuwe mogelijkheden in verschillende vakgebieden.