Zo lanceert Google zijn internetbalonnen voor Project Loon

Google is druk bezig met het testen van de mogelijkheid om via luchtbalonnen een internetverbinding aan te bieden in onderontwikkelde landen en moeilijk bereikbare gebieden. Dit project, Project Loon, is onderdeel van X, wat weer een dochterbedrijf is Google’s moederbedrijf Alphabet. (Ja, die zin moet je misschien even twee keer lezen.) Afgelopen week deelde het projectteam foto’s van hoe de lancering van zo’n balon in zijn werk gaat.

Dankzij een slimme lanceerconstructie kan X een ballon in 30 minuten de lucht in krijgen. Zo’n autolauncher, met de naam Chicken Little, werd getest in Puerto Rico, vertelt het team achter Project Loon:

Chicken Little is één van een aantal speciaal hiervoor gebouwde, 17 meter hoge autolanceerkranen. Hij is ontworpen op de ballonnen, die zo groot zijn als een tennisbaan te vullen, liften en lanceren in minder dan een half uur. Mobiele autolaunchers maken het voor ons mogelijk om de hele operatie te verplaatsen naar plekken waar de juist wind staat, zodat we op die manier de hele wereld van internet kunnen voorzien.

Maar uiteindelijk zijn het vooral de foto’s die duidelijk maken wat Project Loon aan het doen is.

Project Loon

Project Loon

Project Loon

Project Loon