Zo ziet Pokémon Go er uit met een augmented reality-bril

Pokémon Go gebruikt augmented reality om monsters in de echte wereld te tonen – maar vanaf je smartphonescherm is dat niet héél meeslepend. Gelukkig zijn er manieren om je volledig in de augmented reality van het spel onder te dompelen, als je bereid bent om diep in de buidel te tasten. De Osterhout Design Group heeft een augmented reality-bril waarmee je de game kunt spelen, zodat je zelf de beestjes om je heen ziet rondlopen.

De R-7 AR-bril kan het scherm van een Android-telefoon in augmented reality tonen – en dat blijkt in onderstaande video perfect om Pokémon Go mee te spelen:

Je hebt vermoedelijk nog wel een manier nodig om de Pokéball naar de monsters te slingeren, maar dat lijkt slechts een klein detail om op te lossen. De R-7 lijkt tenminste prima in staat om Pokémon in de echte wereld te tonen.

De AR-brilmaker kan daarmee wel eens een potentieel hitje in handen hebben, want de rage rond Pokémon Go is op dit moment absurd groot. De game werd vorige week alleen al in Nederland door 1,3 miljoen mensen gespeeld volgens onderzoek van Multiscope – en dat was voordat het spel hier officieel beschikbaar was. Afgelopen weekend dook de game in de Nederlandse app-winkels op, waardoor het aantal spelers alleen nog maar zal stijgen.

Je moet waarschijnlijk wel even sparen om de game in AR te spelen. De R-7 is op dit moment verkrijgbaar voor maar liefst 2750 dollar, omgerekend bijna 2500 euro. De eerste exemplaren zullen in januari 2017 naar kopers worden verzonden.