Zo laat Sony je binnenkort Playstation 4-games op een pc spelen

PS4

Waarom een Playstation 4-game op je Playstation 4 spelen, als het ook kan op een computer met Windows of OS X? Dat moeten ze hebben gedacht bij Sony, want daar wordt druk gewerkt aan een speciaal programma hiervoor. Door een game vanaf de Playstation 4 te streamen, is het mogelijk om te spelen vanaf je pc-scherm. Hierdoor kan iemand anders gewoon de televisie blijven gebruiken.

Het is een trend die we steeds vaker zien in de gameswereld: een spelcomputer die in huis staat kan op andere apparaten worden gebruikt, zolang ze maar met het thuisnetwerk zijn verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld al Xbox One-games op een pc met Windows 10 spelen, of pc-spellen op een mobiel apparaat met een app zoals Moonlight. Nintendo gaf de Wii U zelfs een eigen tablet, waarmee je zonder tv een game kan spelen.

Sony biedt al langer de mogelijkheid om games te streamen, maar dit kon alleen naar een Playstation Vita, ondersteunde smartphone of Playstation TV. Daarnaast kun je het scherm van een game streamen naar een andere Playstation 4-bezitter. Een pc-versie ontbrak echter nog, maar dat moet nu eindelijk gaan veranderen. Volgens Sony-topman Shuhei Yoshida wordt er hard gewerkt aan het desktopprogramma. Wanneer deze verschijnt is nog niet bekend.

De aankondiging lijkt geen toeval. Eerder deze week liet een onafhankelijke ontwikkelaar een desktopprogramma zien waarmee het mogelijk is om Playstation 4-games naar een computer te streamen. Deze app is inmiddels te koop voor 6,50 pond, omgerekend een kleine 10 euro.