Zomervakantie in Nederland: 45 procent blijft in eigen land

vakantie in Nederland

Hoewel we vorig jaar misschien nog de hoop hadden dat we in 2021 wél weer op vakantie naar het buitenland konden, ziet dat er nu alweer heel anders uit. Mocht je al bezig zijn met het plannen van een vakantie, dan weet je nog niet zeker of deze wel door kan gaan. Lastig dus. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat veel mensen wel op reis willen, maar realistisch blijven met wat er wel – en vooral niet – kan. Het onderzoek werd gedaan door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Verlangen naar vakantie

Voor veel mensen is het verlangen naar een vakantie in het buitenland ontzettend groot. We zitten immers al ruim een jaar in een pandemie en hoewel er langzaam wordt doorgeprikt met de vaccinaties, is het kans op een vakantie in het buitenland nog altijd behoorlijk uitzichtloos. NBTC stelt dat zeven op de tien mensen de intentie hebben om naar het buitenland op vakantie te gaan. Ook is te zien dat mensen langzaam al iets boeken.

Begin dit jaar had 15 procent van de mensen die vakantieplannen hadden, daadwerkelijk wat geregeld. Inmiddels is dat nu 22 procent. Dat laat zien dat steeds meer mensen toch iets proberen te regelen voor hun zomervakantie. Maar uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste mensen hun zomervakantie gewoon in Nederland zullen vieren: 45 procent geeft aan niet de intentie te hebben om naar het buitenland te gaan.

De meerderheid van de respondenten gaf echter wel aan dat zij over een vakantie in het buitenland nadenken zodra zij hun vaccinaties hebben gehad.

Vakantie in eigen land

Tijdens het aankomende Paasweekend zullen een hoop Nederlanders erop uit trekken, maar wél in Nederland. Dat is goed nieuws voor de toeristensector, want nu vullen de Nederlanders plekken op waar anders Duitsers en Belgen zaten. Echter zijn de opbrengsten wel lager. De horeca is uiteraard nog steeds gesloten, en het blijkt dat Nederlanders in eigen land minder geld besteden dan buitenlanders die hier vakantie komen vieren.

Ben je van plan om vakantie in eigen land te vieren? Check dan even dit artikel, met de 5 beste wandelapps.

Beeld: Shutterstock