Instant camera Polaroid Snap drukt je foto’s af zonder inkt

De digitale camera is dood, lang leve de digitale camera! Na het verschijnen van de cubes en squares, komt Polaroid nu met een nieuwe instamatic: Polaroid Snap. De nieuwe camera komt in drie verschillende uitvoeringen, maar het meest unieke is de printer, die foto’s afdrukt zonder inkt.

Hitte

Bij de Polaroid Snap wordt gebruik gemaakt van speciaal ZINK-papier, waarbij met hitte de kleurkristallen in het papier geactiveerd worden. Het resultaat is een kwalitatieve foto vanĀ 5 bij 7 centimeter. Daar zul je het ook mee moeten doen, want de Snap heeft geen scherm om je foto verder te beoordelen.

polaroid snap goed

Selfietimer en filters

Een digitale camera kan anno 2015 natuurlijk niet zonder extra functies. De Snap is dan ook uitgerust met een selfietimer en kan daarnaast direct filters toepassen: kleur, zwart/wit en ‘vintage’. Daarnaast heeft de Snap een ‘Photobooth’-mode, waarin hij zes foto’s maakt in 10 seconden.

De Snap komt eind dit jaar op de markt voor een verrassend zacht prijsje van $99. Helaas zul je wel wat meer geld kwijt zijn aan het speciale ZINK-papier, dat op $25 komt voor 100 foto’s.