Zonne-energie verzamelen via zonnebrillen: waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht?

In de zomer schijnt, met een beetje geluk, de hele dag de zon. Iedereen loopt dan rond met de meest kekke zonnebrillen als bescherming tegen het felle licht. Al die zonnestralen zijn echter ook een bron van energie. Dus waarom zou je die energie niet gebruiken? En bijvoorbeeld opvangen met een zonnebril?

Designer Sayalee Kaluskar heeft een concept ontwikkeld die precies dit doet. De Ray-Ban Shama Shades is een zonnebril met ingebouwde zonnecellen. Zo kun je lekker zonnen en tegelijkertijd energie verzamelen. Met deze zonnebril heb je altijd een goed excuus om in de zon te liggen!

Een van de pootjes van de zonnebril kun je loskoppelen. Dit pootje kun je vervolgens in je smartphone stoppen, waardoor je smartphone op kan laden. De accu zal niet helemaal vol raken, maar alle kleine beetjes kunnen helpen.

De Shama Shades zijn voorlopig slechts een concept. Toch is het een interessante gedachtegang om te volgen. Welke mogelijkheden zijn er nog meer om energie te verzamelen via wearables? Hoe kunnen alledaagse objecten gebruikt worden als een persoonlijke energievoorraad? De toekomst zal het uitwijzen.

Shama shades