Zowel Google als Apple azen op de overname van een beveiligingscamera bedrijf

Na berichten dat Apple volgende week mogelijk zijn eerste stappen richting een ‘smart home’ oplossing gaat zetten, duiken er vandaag ook nieuwe plannen van Google en Nest op. Na Google’s overname van Nest voor $3,2 miljard dollar, aast het bedrijf nu op het Amerikaanse bedrijf Dropcam, een beveiligingscamera systeem voor consumenten.

Google is naar verluid niet de enige geïnteresseerde in Dropcam, ook Apple is onder de gegadigden. Voor Google zou het een logische uitbereiding van het smart home portfolio zijn: Na de Nest thermostaat en rookmelder past een connected camerasysteem voor in huis goed in het rijtje. Vraag is natuurlijk wel welke consument het aandurft straks een camera van Google in zijn huis te hangen. Vorige week werd bekend dat Google zijn range aan smart devices in de toekomst mogelijk wil gaan inzetten voor het vertonen van gepersonaliseerde reclameboodschappen.

Ondertussen lijkt volgens een rapport in de Financial Times ook Apple stappen te gaan zetten in de smart home business. Het bedrijf hoopt dat het op meer consumentenvertrouwen kan rekenen als het gaat op privacy dan Google. Tijdens het WWDC evenement volgende week maandag in Cupertino zou mogelijk al de eerste versie van iOS smart home worden aangekondigd.