Mark Zuckerberg toont handschoenen voor Oculus Rift

Mark Zuckerberg toont via een bericht op Facebook dat Oculus werkt aan een handschoen voor de Oculus Rift. Daarmee moet het makkelijker worden om je handen in virtual en augmented reality te gebruiken. “Door deze handschoenen te dragen kun je tekenen, op een virtueel toetsenbord typen en zelfs spinnenwebben schieten zoals Spider-Man”, schrijft de CEO van het techbedrijf.

In het bericht laat Zuckerberg weten dat hij een bezoek heeft gebracht aan het onderzoekslab van Oculus in Redmond, Washington. “Het team richt zich op eyetracking, mixed reality en nieuwe manieren om het menselijk lichaam in kaart te brengen. Het doel is om VR en AR naar een punt te brengen waar we het allemaal willen hebben”, schrijft hij. “Brillen klein genoeg om overal mee naartoe te nemen, software waarmee je alles kan ervaren en technologie waarmee de virtuele wereld opgaat in de werkelijke wereld.”

Overnames

Facebook kocht Oculus VR in 2014 voor 2 miljard dollar. Eind dat jaar maakte dat bedrijf op zijn beurt weer bekend Nimble VR over te nemen. In 2015 nam Oculus ook Pebbles Interfaces over. Beide bedrijven specialiseren zich in het registreren van handbewegingen.

Het is niet bekend of de handschoenen van Oculus direct zijn voortgekomen uit de kennis van deze bedrijven.