Zuid-Korea gaat 24 procent belasting heffen op inkomsten van cryptobeurzen

bitcoins

Zuid-Korea gaat 24,2 procent belasting heffen op de inkomsten van cryptobeurzen. Dat heeft de Zuid-Koreaanse overheid vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau Yonhap. In het land moeten bedrijven die meer dan 20 miljard Zuid-Koreaanse won (omgerekend ongeveer 15,2 miljoen euro) verdienen, daar al 24,2 procent belasting over betalen.

Op beurzen in Zuid-Korea vindt momenteel, op twee landen na, de meeste handel in Bitcoins plaats. De drie grootste beurzen Bithumb, Upbit en Coinone verhandelden de afgelopen 24 uur voor 556 miljoen dollar in Bitcoin, blijkt uit data van CoinMarketCap.

Bithumb, op de markt van alle cryptovaluta de grootste cryptobeurs, moet door de nieuwe belastingregels ongeveer 60 miljoen won (ongeveer 45.500 euro) aan de overheid afstaan.

Gebruikersdata delen

De nieuwe belastingregel is niet de enige maatregel die Zuid-Korea wil nemen om de markt voor cryptovaluta te reguleren. Het land wil beurzen voor cryptomunten ook verplichten om data van gebruikers te delen met banken, schreef persbureau Yonhap gisteren in een ander artikel.

Zuid-Koreaanse banken mogen hun klanten momenteel geen account geven waarmee zij cryptovaluta kunnen kopen of verkopen. Mensen die in cryptovaluta willen handelen, moeten daarom bij de beurs een account aanmaken. Hoeveel persoonlijke gegevens een gebruiker daarbij moet overhandigen, verschilt per beurs.

In nieuwe regels wil Zuid-Korea dat een account bij een beurs voortaan gelinkt wordt aan een echt bankaccount. Bij een bank is het al verplicht om je identiteit te bevestigen. In de praktijk betekent de nieuwe regel dat cryptobeurzen gegevens van hun gebruikers moeten overhandigen aan de banken.

Banken gaan het systeem om accounts te linken aan accounts bij cryptobeurzen eind deze maand of begin volgende maand introduceren, zegt een ambtenaar tegen Yonhap.