Zuli Smartplug maakt van elke stopcontact in je huis een slim stopcontact


In rap tempo is de Zuli Smartplug op Kickstarter onderweg om zijn doelstelling te behalen. De slimme stekkerdoos laat zich het beste omschrijven als de liefdesbaby tussen iBeacons en Belkin’s WeMo Switch en wil graag elke kamer in je huis een slimme update geven.

Het concept heeft nog de meeste overeenkomsten met de WeMo Switch van Belkin, die we onder andere in onze Gift Guide nog onder de aandacht brachten. Ook de Zuli verbind je met je wi-fi verbinding, waarna hij middels de bijbehorende app voor je smartphone te bedienen is.

Wat de Zuli Smartplug anders maakt is de toevoeging van het energiezuinige Bluetooth LE, waardoor de slimme stekkerdoos ook zonder handmatige actie kan in- en uitschakelen, op basis van de aanwezigheid van je smartphone in een straal van 10-20 meter. De daadwerkelijke actie die de Zuli moet uitvoeren is overigens weer geheel aan te passen via de app, je kunt een scala aan verschillende acties meegeven aan de stekkerdoos. Overigens is dit bij de WeMo ook mogelijk, maar moet je een aparte sensor aanschaffen.

Maar misschien is de manier waarop je verschillende Zuli’ met elkaar kunt laten schakelen nog wel het meest opvallende aan de stekkerdoos. Door een zogenaamde ’tandem’-functie kun je diverse stekkerdozen aan elkaar knopen, waardoor je je hele huis met elkaar kunt samenbrengen. Maar ook solo staat de Zuli zijn mannetje, met als toegevoegde waarde het meten van stroomverbruik en het instellen van tijdsloten op je stekkerdoos.

In Europa zullen we nog even moeten wachten op de Zuli, want de eerste aanbiedingen zullen alleen in de VS worden verscheept. Mocht je nu toch alvast willen instappen, tik je voor $45 een starterset op de kop met één stekkerdoos, terwijl je voor $130 direct 3 Zuli Smartplugs tegemoet kan zien.

zuli_iphone_app