Zweterige handen? De Handrop helpt je er weer vanaf

Iedereen heeft wel eens zweterige handen, wat vervelend is. Maar er zijn ook mensen met Hyperhidrosis, waardoor je extreem veel gaat zweten. Tony Cueva Bravo heeft de aandoening en zijn handen zweten dan ook overmatig veel. Gelukkig is de 24-jarige technisch best handig, want hij maakte een oplossing. De Handrop moet je van het zweten verlossen.

De Handrop is een vrij groot apparaat waar je je hand op legt. Binnenin zitten een aantal elektrodes onder een flexibele metalen plaat. Via je smartphone – die je draadloos verbindt – geef je aan hoe erg je handen zweten en kun je het apparaat kalibreren. Vervolgens stuurt het apparaat een serie elektrische pulsen door je handen. Die pulsen verstoren de impulsen van je zenuwen die je laten zweten.

Het hele proces duurt tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van hoe erg je zweet. Je kunt helaas ook maar een hand tegelijkertijd behandelen. Maar als je klaar bent, heb je geen zweterige handen meer. En dankzij de ingebouwde batterij kun je de Handrop vrijwel overal gebruiken.

Niet voor iedereen

De Handrop is bedoeld voor iedereen die chronische hyperhidrosis heeft, maar ook voor mensen die slechts soms erg zweterige handen hebben. Ben je echter helemaal gezond en heb je hier geen last van, dan doet het apparaat je juist schade toe. Dus gebruik het niet omdat je handen op een warme dag wat klam zijn, maar als je wel een aandoening hebt. Dan zijn drie sessies per week gedurende een maand genoeg om het zweten flink te verminderen. Op de lange termijn kun je het zelfs helemaal voorkomen.

Het apparaat is echter nog niet op de markt. De bedoeling is om in december een crowdfundingcampagne te starten voor de Handrop. Dan moet het apparaat verkocht worden vanaf 180 dollar, weet Engadget.