‘Beursrovers’ stelen 58 miljoen euro aan bitcoins van Bitfinex

Craig Wright is uitvinder Bitcoin

Je hoeft allang geen bank meer te overvallen om miljoenen euro’s te stelen. Hackers deden het gewoon vanaf een computer, waarop ze de Bitcoinbeurs Bitfinex hackten. Daarbij werd maar liefst 58 miljoen euro aan bitcoins buitgemaakt. Het is niet de eerste grote Bitcoin-diefstal.

Details over de hack zijn schaars, maar op Reddit wordt het één en ander gedeeld. Daar wordt ook al druk gespeculeerd over wat de hack voor Bitfinex zal betekenen. Er wordt van uitgegaan dat Bitfinex de hack niet zal overleven en faillissement moet aanvragen. De oprichters moeten namelijk opdraaien voor de geleden schade. De situatie doet hierdoor denken aan de aanval op de website Mt. Gox.

De beurs heeft vermoedelijk één cruciale fout gemaakt: de gestolen bitcoins werden niet bewaard in ‘cold storage’. Andere bitcoinbeurzen doen dit vaak wel. Een cold storage is een speciale computer, die niet is verbonden met het internet. Hierdoor kunnen hackers niet binnendringen.