Nieuw op Disney+ in mei: Tales of the Empire en Doctor Who

Doctor Who, nieuw op Disney+

Leden van twee grote fandoms kunnen in de maand mei hun hart ophalen. In deze maand start namelijk het nieuwe seizoen van Doctor Who én verschijnt een nieuwe Star Wars-serie. Maar er komt natuurlijk meer naar Disney+. Wij zetten alles voor je op een rij.

Film: The Beach Boys en Let It Be

Deze maand staat Disney+ qua films in het teken van muziek. Beide films die verschijnen, gaan namelijk over bands. Vanaf 8 mei zie je bijvoorbeeld Let It Be, een documentaire over The Beatles. De film werd al in 1970 gemaakt, toen de band uit elkaar ging. We volgen de band dan ook tijdens hun laatste activiteiten: ze werken voor het laatst aan een album – genaamd Let It Be – en ze treden voor de laatste keer als groep op.

Bijzonder aan deze film is dat deze enige tijd niet te zien was. Maar Disney+ heeft de film weten te restaureren en laat hem vijftig jaar na dato dus weer zien.

Op 24 mei volgt dan de film The Beach Boys, over de gelijknamige Amerikaanse band. Deze documentaire volgt de band vanaf de jonge jaren van de bandleden tot hun grote succes. Daarbij zien we voor het eerst nieuwe beelden van de band en nieuwe interviews met de bandleden.

Series: Doctor Who en Star Wars: Tales of the Empire

Fans van Doctor Who kunnen deze maand in hun handen knijpen: na de kerstaflevering van december verschijnt deze maand ein-de-lijk weer een nieuw seizoen van Doctor Who. Dit seizoen toont Ncuti Gatwa als vijftiende Doctor, die we tijdens de kerstaflevering van de serie al een beetje leerden kennen.

Destijds zagen we hoe hij Ruby Sunday ontmoette, een meisje dat ooit werd achtergelaten bij de kerk op Ruby Road. Nu is ze geadopteerd, maar we hebben geen idee wie haar biologische moeder is. Dat is ongetwijfeld een vraag die we nog beantwoord gaan krijgen. Daarnaast zagen we een buurvrouw die wel erg veel over de Tardis lijkt te weten. Misschien dat het nieuwe seizoen ons daar ook meer over kan vertellen.

Het nieuwe seizoen van Doctor Who start op 10 mei op Disney+.

4 mei is in Nederland natuurlijk Dodenherdenking, maar voor alle fans van Star Wars ook Star Wars-dag. En ja, dat wordt door Disney en Lucasfilm gevierd. Dit jaar verschijnt op deze dag een geheel nieuwe serie: Tales of the Empire. In zes afleveringen – die allemaal tegelijkertijd verschijnen – volgen we twee strijders op verschillende paden. Leuk is dat het gaat om twee dames die fans al wel kennen: Morgan Elsbeth en Barriss Offee.

Elsbeth leerden we tijdens Ahsoka en The Mandalorian kennen als volwassen vrouw. In Tales of the Empire zien we haar als jonge vrouw die alles is verloren. Daarop probeert ze een manier te vinden om wraak te nemen. Offee kennen we natuurlijk uit The Clone Wars, waar ze ooit een goede vriendin van Ahsoka was, maar uiteindelijk ook degene die Ahsoka verraadde. In de nieuwe serie zien we wat er daarna met haar is gebeurd en hoe ze doet wat ze moet doen om te overleven. Voor beide vrouwen geldt: de keuzes die ze maken, bepalen hun lot.

Deze series verschijnen in mei op Disney+:

  • Shardlake (1 mei)
  • Star Wars: Tales of the Empire (4 mei)
  • Monsters at Work, seizoen 2 (5 mei)
  • Doctor Who (10 mei)
Beeld: Disney+