Instagram test een functie waarmee je hashtags kunt volgen

Instagram

Instagram is een functie aan het testen waarmee je hashtags kunt volgen. Dat meldt The Next Web. Daardoor moet het veel eenvoudiger worden om content te vinden waar je interesse in hebt.

Op dit moment kun je alleen maar individuele accounts volgen, waardoor je echt de mensen moet zoeken die content met jouw interesses hebben. Maar als je hashtags kunt volgen, kun je bijvoorbeeld #formule1 volgen als je dat interessant vindt. Vervolgens zie je alle relevante content in je feed verschijnen.

Limiet

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat je dan wel ontzettend veel berichten gaat zien. En dat is misschien iets teveel van het goede. Daarom heeft Instagram de content die je via hashtags kunt volgen nu gelimiteerd tot “top posts en recente berichten”.

Of de functie ooit voor iedereen beschikbaar wordt, is vooralsnog niet duidelijk. Maar gezien dit een vrij handige optie is, is de kans groot dat het ooit een standaard wordt voor de app.