Britse Daily Mail overweegt om Yahoo over te nemen

Het zijn spannende dagen voor internetbedrijf Yahoo. Eind maart hoorden we al dat meerdere Amerikaanse providers een overname van de gigant overwogen – en nu is er nog een partij mogelijk geïnteresseerd. Volgens bronnen van The Wall Street Journal zou het moederbedrijf van de Britse krant Daily Mail namelijk ook interesse hebben. Daarmee zou het Amerikaanse Yahoo wel eens in Engelse handen kunnen komen.

De Daily Mail zou twee dingen met Yahoo kunnen doen. Ten eerste zou het bedrijf alle webdiensten in hun geheel kunnen overnemen, om vervolgens zijn eigen redactie het nieuwsgedeelte van de websites te laten vullen. Een tweede optie is dat de redacties van Daily Mail en Yahoo fuseren, zodat ze samen een enkel geheel vormen. Dan zou het Britse bedrijf zowel een Engels als een Amerikaans nieuwsteam hebben.

De interesse van de Daily Mail zou serieus zijn, maar de Britse krant is niet alleen. In totaal zouden er maar liefst veertig bedrijven zijn die een overname van Yahoo overwegen. Potentiële kopers hebben nog tot 18 april om interesse te tonen.

Hoewel Yahoo in Nederland niet heel groot is, heeft het bedrijf nog steeds een flinke rol in de Verenigde Staten. Daar worden onder andere de maildiensten van Yahoo nog geregeld gebruikt.