Na PSV, contracteert ook Ajax een FIFA-speler

De 23-jarige Koen Weijland was drie jaar lang de beste speler van FIFA en dat heeft zich uitbetaald. Hij is gecontracteerd door Ajax. Het is voor het eerst in de clubhistorie dat een gamer een contract krijgt bij de voetbalclub.

Dit betekent met name dat Weijland Ajax gaat vertegenwoordigen tijdens verschillende FIFA-toernooien over de gehele wereld. Daarmee hoopt Ajax de jeugd aan te spreken. Weijland is er in ieder geval blij mee: “Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA e-sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken.”

En ook Ajax is meer dan blij, blijkt uit een reactie van Edwin van der Sar, directeur marketing. “Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan.” Weijland heeft vanaf nu rugnummer 39 bij Ajax.

PSV

Het is niet voor het eerst dat een voetbalclub een gamer aanneemt. PSV maakte in augustus bekend een FIFA-speler te contracteren. Maar daar wordt het allemaal iets anders aangepakt.

PSV houdt samen met de Dutch Game Masters een FIFA17-toernooi in de Philips Stadion. Daarbij wordt gezocht naar de meest geschikte kandidaat. Het is echter nog niet bekend hoe de selectieprocedure precies in zijn werk gaat.